Ballet- og operafilm 2023-24

Biografkompaniet har særforestillinger i ballet- og operagenren, programsat for efteråret 2023 og foråret 2024.

Vi kan glæde os til:

  • Bizet’s Carmen
  • Tchaikovsky’s Iolanta og Nøddeknækkeren
  • Bellini’s Søvngængersken
  • Puccini’s La Boheme
  • H.C. Andersen’s Snedronningen
  • Delibe’s Lakmé
  • Richard Strauss’ Elektra

Forestillingerne vises på forskellige tidspunkter i henholdsvis Biografen Kanten, Haslev Bio og Bio Næstved. Traditionen tro kan man nyde et glas inden forestillingen.

Læs mere, og køb billetter her.

Duo Edda og Ida Nystad – Onsdag d. 22. november kl. 20 i Vemmetofte Kloster

DUO EDDA er et nordisk ensemble med den danske violinist Vera Panitch og den islandske cellist Steiney Sigurdardottir. Begge musikerne har ledende stillinger i Islands Symfoniorkester i Reykjavik.

DUO EDDA havde stor succes i august 2021, da de gav koncert i Løvehavehus v. Sorø. Her spillede duoen ungarsk musik af Bartók, Martinú og Zoltán Kodaly. Det vil de nok gøre igen i Vemmetofte.

Koncertens hovedværk efter pausen er bøhmisk, romantisk musik: B. Smetana’s skønne klavertrio i g mol opus 15. Her træder Ida Nystad til som pianist.

Nytårskoncert – Søndag d. 14. januar kl.15 i Kultunariet i Haslev.

NYTÅRSKONCERT med den danske stjernesopran SYBILLE GLOSTED og ENSEMBLE STORSTRØM.

Et varieret og festligt program med den unge, prisvindende koloratursopran og skuespiller Sybille Glosted, der spænder fra musical hits til kendte operaarier, krydret med et par helt nyopdagede arier fra JPE Hartmanns opera ”Ravnen”.
På Det ny Teater i København sang Sybille 96 gange den kvindelige hovedrolle i ”Phantom of the Opera”.
Ensemble Storstrøm folder sig desuden ud i ”skræddersyede” schlagere, der hører sig nytåret til.
I pausen bydes på vin og kransekage.

Scandinavian Cello School – Onsdag den 17. januar kl 20 i Vemmetofte Kloster

Skolen på Stevns, der ledes af cellisten Jacob Shaw, er blevet internationalt kendt for deres alternative uddannelsesmetoder. Eliteensemblet af unge cellister mellem 18 og 25 år har vundet mere end 100 internationale priser, og er i januar 2024 inviteret til at spille i Musikverein i Wien ved det prestigefyldte nytårsbal.

De otte cellister, netop hjemkommet fra Wien, kommer fra fire forskellige kontinenter og vil i Vemmetofte spille et repertoire, som er specielt tilrettelagt for dem: Musik af bl.a. Dvorak, Wieniawski, Strauss, Gade m. fl. Se i øvrigt www.scandinaviancelloschool.com

Absalon String Quartet og Jonas Egholm – 19. februar kl. 20 i Vemmetofte Kloster

Den klassiske guitarist Jonas Egholm er udnævnt til året 2023’s P2 talent, og Absalon kvartetten vandt 1. prisen samme år i DRs kammermusikkonkurrence. Kvartetten består af Thera Ortved og Andreas Lienhøft Larsen (1.og 2.violin), Alva Rasmussen (bratsch) og Olga Chwaszczewska (cello).

Efter P2s transmission af de fem unge musikeres koncert i marts måned i koncertkirken i København drog Jonas Egholm på turne til Brasilien og Mexico, og vendte derefter hjem til sin officielle debutkoncert i Det kongelige danske Musikkonservatorium, transmitteret i DRs P2.

Vi skal høre de fem unge musikere spille musik fra baroktiden, wienerklassikken og vor egen tid: Boccherini, Haydn, Rodrigo og Sergei Asud.

Jubilæumskoncert – Søndag den 17. marts kl. 15 i Kultunariet

Faxe Kunst-og Musikforening fejrer sit 50 års jubilæum med en flot koncert med lutter dansk musik, spillet af Lyngby-Taarbæk symfoniorkester under Morten Rylunds taktstok.

Koncerten indledes og afsluttes med to af Carl Nielsens berømteste orkesterværker: “Helios -ouverturen” og symfoni nr. 2: “De fire temperamenter”.

Midtvejs skal vi opleve accordeon spilleren Bjarke Mogensen som solist i den kun tre år gamle koncert for kvarttone-accordeon og symfoniorkester af komponisten Sune Kølster. Han er mest kendt som filmkomponist, og er i denne tid ved at færdiggøre partituret til Ole Bornedals “Nattevagten 2”.

Jubilæet markeres i koncertpausen, hvor der bydes på et lækkert traktement, og nok også på et par festtaler.

SVESTAR – Søndag den 15. september kl. 15 i Faxe Kirke

SVESTAR er et musikalsk kollektiv bestående af: Anne Roed Refshauge, sang, Kirstine Sand, violin, Kirstine Elise Pedersen, cello, og Marie Sønderby, klaver.

Svestar blev dannet i 2008 og har siden da spillet en lang række koncerter i kirker, kulturhuse, spillesteder i hele landet samt turneret i Tyskland og Japan. I Japan optrådte de bl.a. i Osaka, Kobe og i Tokyo Swing Hall. I 2019 blev gruppen kåret som årets kunstner på Egnsteatret Undergrunden.

Svestar er en stærkt sammenspillet gruppe, som bruger elementer fra folkemusikkens moderne tonesprog og altid er nysgerrige på nye veje som inspiration til deres kompositioner. Musikken er stemningsmættet og arrangementerne sofistikerede. Svestar bevæger sig med stor naturlighed lige fra det fabulerende og fyrige til det helt sarte og enkle, fra det jordnære og naturlige til det overjordiske og sfæriske.

I denne koncert vil musik og tekster reflektere over “åndehuller”. For vi længes ofte efter åndehuller: De rolige åndehuller i naturen, de åndehuller, som vi deler i fællesskab og åndehullerne med de nære relationer. Men vi længes også efter det løsslupne festlige åndehul, det ukontrollerede og ikke mindst – det håbefulde åndehul.

Musikfamilien Most – Mandag den 21. oktober kl. 20 i Vemmetofte Kloster

Familiemedlemmer og indgifte familiemedlemmer i musikfamilien Most spiller en festlig koncert med et skønt blandet program.

To generationer spiller på kryds og tværs musik for klaver, violin, fløjte og sang.

Glæd jer til en hyggelig og sjov aften på Vemmetofte.

Medvirkende musikere: Line Most, Henrik Wenzel Andreasen, Rune Most, Magnus Wenzel Most, Ida Nystad, Gustav Wenzel Most, Katinka Bohse Meyer og Valdemar Wenzel Most

Ensemble Storstrøm – Den mangfoldige klarinet den 18. november kl. 19:30 i Haslev Kirke

Ensemblets klarinettist Frederik von Würden viser i samspil med ensemblets syv andre musikere klarinettens store udtryksregister.

‘Den kan hvine som en sporvogn på rustne skinner’, sagde Carl Nielsen. ‘Den kan snige sig frem på bløde kattepoter’, som i Prokofievs Peter og ulven. Eller ‘smyge sig ind i hjertet’ som i Mozarts sidste solokoncert. Klarinetten satte også Beethoven og Brahms i ekstase, men her ved denne portrætkoncert viser Ensemblets klarinettist, Frederik von Würden, at der er andre og flere udtryk i “Den mangfoldige klarinet”.

Monetblå og andre pastelfarver hos Debussy, skarpe hjørner hos Bartók, engelsk humor hos Malcolm Arnold og lidenskab og smerte hos uruguayske Miguel del Águila.

Thomsen og Yildiz – den 2. december kl. 20 i Vemmetofte Kloster

Hør de to internationalt fejrede unge operastjerner: Sopranen CLARA CECILIE THOMSEN og barytonen ORHAN YILDIZ i et skønt program akkompagneret af pianisterne Ida Nystad og Magnus Wenzel Most.
I første halvdel af koncerten vil de synge lieder, og i anden halvdel smukke arier og duetter fra opera-repertoiret.

De to sangere er en del af solistensemblerne på henholdsvis Det Kgl. Teater og på Wiener Staatsoper.

Ida og Magnus er begge prisvindende koncertpianister og stiftere af musikfestivalen Løvehave Koncerter i Sorø.