Pianisten IDA ANDERSSON – Mendelssohn + Mendelssohn, mandag d. 5. september kl. 20 i Vemmetofte kloster

Pianisten IDA ANDERSSON er født på de finsk-svenske Ålandsøer. Hun har en grundig pianistuddannelse fra konservatorierne i København og Lübeck og har modtaget talrige priser, bl.a. fra Augustinus Fonden og Alexander Stoffregens Fond. Trods sin unge alder har hun stor koncerterfaring.

I 2018 var Ida Andersson på en længere koncerttourné i Kina sammen med den finske cellist Amy Jolly.

Koncerten i Vemmetofte kalder Ida Andersson for Mendelssohn + Mendelssohn – musik af den store tyske komponist Felix Mendelssohn (1809-47) og af hans søster Fanny Mendelssohn (1805-47).

Fanny var en glimrende pianist og komponist, der i sin levetid blot stod i skyggen af bror Felix. Fanny står i fokus under koncerten med sit klaverværk „Das Jahr“. Koncerten kan opfattes som en „appetitvækker“ for Mette Greiffenbergs foredrag om kvindelige komponister søndag d. 18. september kl. 15 i Vindbyholtgaard.

METTE GREIFFENBERG – Foredrag om kvindelige komponister, søndag d. 18. september kl. 15, Vindbyholtgaard

Programmedarbejder METTE GREIFFENBERG fra DR P2 fortæller om kvindelige komponister, når Leif Hasles Fond og FKM inviterer til foredrag.

Vi ved, at kvindelige billedkunstnere har haft vanskeligt ved at udfolde sig kunstnerisk. Dette gælder også kvinder inden for den klassiske musik.

Vi dykker ned i den store skattekiste af klassisk musik og lytter til musik skabt af den anden halvdel af jordens befolkning. Skriver kvinder på en anden måde end deres mandlige kolleger? Og hvilke forhold har haft og har betydning for, hvordan balancen er i musiklandskabet?

ENSEMBLE STORSTRØM – „En vinterfantasi med fugle“ – Mandag d. 14. november kl. 19.30 i Haslev Kirke

5 musikere fra ENSEMBLE STORSTRØM: klarinet, fagot, violin, cello og flygel , spiller først Beethovens klavertrio opus 121a („Kakadu“ variationer) og Johs. Brahms’ klarinettrio i a mol opus 114.

Trioen blev uropført i Berlin i januar 1892 med Richard Mühlfeld som klarinettist. Brahms kaldte Mühlfeld for „min kære nattergal“.

Efter pausen spiller de 12 „billeder“ for forskellige instrumentkombinationer, hvor komponisten Ned Rorem forvandler sine drømme, tanker og forestillinger om, hvad vinteren gør ved os, til musik.

I koncertpausen serverer vi en lille forfriskning i „glashuset“.

Kammermusik af Mozart og Schubert – mandag d. 28. november kl. 20 i Vemmetofte kloster

Vi slutter sæsonen med endnu en guldrandet kammermusikaften i Fruerstuen, Mozarts Es dur klaverkvartet KV 493, og Schuberts udødelige klaverkvintet i A-dur opus 114, „Forellekvintetten“. Spillet af de samme fem musikere, som i januar 2008 også spillede „Forellen“ i Vemmetofte.

Berit Johansen Tange på flygel, Johannes Søe Hansen, violin, Stine Hasbirk, bratsch, Henrik Dam Thomsen, cello og Ditlev Damkjær på kontrabas. Disse musikere fås næppe bedre hertillands.

BERIT TANGE JOHANSEN har endnu engang „håndplukket“ de fire strygere fra DR symfoniorkestret. Og vi, der var så heldige at opleve dem i januar for 14 år siden, husker endnu den helt euforiske stemning, der herskede den aften i Fruerstuen.