Søndag d. 12. januar 2020 kl.15 i Kultunariets festsal, Søndergade 12, 4690 Haslev. NYTÅRSKONCERT med den prisbelønnede brasilianske sopran Gabriella Pace og den unge, landskendte baryton Jens Søndergaard

Jens Søndergaard lagde for 2 år siden nærmest “publikum for sine fødder” under nytårskoncerten i Kultunariet. Det er Ensemble Storstrøm, der spiller op til den festlige koncert, hvor naturligvis også musik af Johann Strauss og H.C. Lumbye står på programmet. Koncerten rummer et lokalt indslag, når Haslev kirkes ungdomskor med Betty & Peter Arendt går på scenen og synger mest danske toner fra deres righoldige repertoire. Konferencier er Hans Krarup. Vin og kransekage er inkluderet i billetprisen.
Der er nu også medlemsrabat til nytårskoncerten!

Mandag d. 3. februar 2020 kl.19.30 i Haslev kirke, Kirkepladsen 8B, 4690 Haslev. Efter nogle års pause vender vores internationalt berømte cellist, 30-årige ANDREAS BRANTELID tilbage til Haslev kirke.

Andreas Brantelid vil sammen med den unge norske pianist Christian Ihle Hadland give koncert med russiske komponister på programmet:

  • Myaskovski: Cello sonate nr. 1 i D-dur op. 12
  • Sjostakovitj: Cello sonate i d-mol
    – pause –
  • Rachmaninov: Cello sonate i g-mol

Og mon ikke de som et af ekstranumrene vil spille Saint-Saëns ”Svanen”?

Kort efter rejser de på turné til England, hvor de bl.a. skal give koncert i Wigmore Hall i London.

I koncertpausen bydes der på en forfriskning i glashuset.

Søndag d. 8 marts 2020 kl. 15 i Kultunariet, Søndergade 12, 4690 Haslev. Operettekoncert med OPERETTEKOMPAGNIET, Thomas P. Koppel, tenor og pianisten Carol Conrad med gæstesolisterne Signe Asmussen, sopran, og Jens Søndergaard, baryton.

De der husker OperetteKompagniets koncert for et par sæsoner siden i Vemmetofte kloster ved, at publikum altid føler sig godt tilpas i kompagniets selskab. Johan Strauss d.y. og Franz Léhar står med usvigelig sikkerhed på programmet. Men kompagniet udvider hele tiden repertoiret. Så der er fyldt med glade overraskelser, lige hvad man har brug for en råkold søndag eftermiddag i det tidlige forår. En forfriskning i pausen sætter “prikken over i-et”!

Signe Asmussen, sopran

Onsdag d. 13. maj 2020 kl. 20 i Fruerstuen i Vemmetofte kloster, Klostervej 3, 4640 Faxe. Koncert med TRIO VIVO, Tue Lautrup, violin, Johan Krarup, violoncel, og Emil Gryesten, flygel.

Trio Vivo udgøres af tre fuldblods musikere, der har slået deres navne fast som fornemme repræsentanter for klassisk musikudøvelse.

Tue Lautrup er violinist i Aarhus Symfoniorkester, Johan Krarup er cellist i DR SymfoniOrkestret, og ved siden af sin omfattende koncertvirksomhed underviser Emil Gryesten i klaver og kammermusik ved Aalborg Kulturskole og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I Vemmetofte spiller de Beethoven og Schumann. Af sidstnævnte den skønne trio i d mol.

Mandag d. 31. august 2020 kl. 19.30 i Riddersalen på Gisselfeld slot, Gisselfeldvej 5, 4690 Haslev. ARILD KVARTETTEN.

Igen kan vi med stor glæde byde på koncert i den smukke sal , der både arkitektonisk og akustisk danner den perfekte ramme om klassisk kammermusik. I år skal vi sige velkommen til Arild kvartetten, hvis medlemmer alle er erfarne musikere fra Det Kongelige Kapel og DR SymfoniOrkestret: Tobias Sneh Durholm og Johannes Søe Hansen, violiner, Stine Hasbirk Brandt, bratsch, og Ingemar Brantelid, cello.

Før koncertpausen spiller kvartetten Beethovens kvartet opus 18 nr. 2. Efter pausen skal vi høre Mozarts vidunderlige klarinetkvintet i A-dur, hvor soloklarinettist i DR SymfoniOrkestret Klaus Tønshoff spiller solostemmen. Det bliver en stjernestund med den bedste musik og de bedste musikere i den smukkeste koncertsal!

Arild Kvartetten

Søndag d. 20. september 2020 kl. 15 på Vindbyholtgaard, Vindbyholtvej 8, 4640 Faxe. MARIA MÅNSON: Klassisk musik og moderne film.

Der buldres og brages, pizzikeres og trompeteres i både adagio og allegro, mens billederne farer forbi på det store lærred. Sådan har det været i mere end 100 år, og det må aldrig stoppe!

Men hvorfor er den klassiske musik til stadighed så populær i den moderne film? Hvordan er den blevet brugt gennem filmhistorien? Og ville Wagner mon have været filmkomponist, hvis han havde levet i det 20. århundrede? Filmjournalist Maria Månson inviterer til en eftermiddag i den symfoniske filmmusiks tegn.

Filmjournalist Maria Månson, Danmarks Radio —- (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Onsdag d. 7. oktober 2020 kl. 20 i Fruerstuen, Vemmetofte kloster, Klostervej 3, 4640 Faxe. Klaveraften med KATRINE GISLINGE.

N.B.: UDSAT FRA OPRINDELIGT DEN 6. APRIL.
ALLEREDE KØBTE BILLETTER REFUNDERES, OG MAN VIL SKULLE GENKØBE BILLETTER.

Det er kun 3 år siden Katrine sidst gav koncert i vores forening. Men vi kan vist roligt sige, at det er mindst 2 år for længe.

Katrine Gislinge er en af de mest efterspurgte pianister, både hertillands og i udlandet. Samtidig kan vi fejre Beethoven-året, og det har Katrine lovet ved bl.a. at spille hans vidunderlige sonate opus 57 i f-mol: ”Apassionata”.

Katrine Gislinge, pianist
Køb billet
Vejledning – klik

Mandag d. 19. oktober 2020 kl. 19:30 i Fruerstuen, Vemmetofte kloster, Klostervej 3, 4640 Faxe – Om Wagnersopranen Birgit Nilsson

N.B. : UDSAT FRA OPRINDELIGT DEN 4. MAJ.
ALLEREDE KØBTE BILLETTER REFUNDERES, OG MAN VIL SKULLE GENKØBE BILLETTER.

Det er lykkedes Faxe Kunst- og Musikforening at give medlemmer og interesserede mulighed for at nyde et tankevækkende foredrag med tidligere operasanger, professor i klassisk sang og forfatter Elisabeth Meyer Topsøe om en af operaens største kunstnere, Wagnersopranen Birgit Nilsson. Som medlem får du naturligvis favørpris.

Birgit Nilsson (1918-2005) var en af verdens højest betalte og mest feterede operastjerner, beundret for sin unikke stemme, der kunne alt- fra høje, sølvskinnende pianotoner til en overvældende styrke, der fyldte de største operahuse og koncertsale – som vi skal høre!
Hun voksede op på en skånsk bondegård, smukt beliggende, med masser af dyr, hvor alle tog del i arbejdet, og alt foregik med hånden, da der hverken var elektricitet eller rindende vand. Hun gik til skolen, hvor de fem klasser blev undervist i to værelser. Læreren så gerne hun kom i realskolen, men det fik hun ikke lov til, og som plaster på såret fik hun lov at gå til klaver. Klaverlæreren fik hende med i kirkekoret, og ad snørklede veje blev hun indskrevet til optagelsesprøve ved Musikaliska Akademien i Stockholm – men hendes far blev rasende og nægtede at støtte hende økonomisk. Kom og hør hvordan en uventet hjælp fik hende til Stockholm, men hvordan flere uventede nye modstandere nær havde kostet 1960- erne og 70-ernen operaverdenens eneherskende Isolde, Brünnhilde, Elektra og Turandot.

Køb billet
Vejledning – klik

Elisabeth Meyer-Topsøe debuterede som Leonora i Verdis “ Trobaduren” og Elisabeth i Wagners “Tannhäuser i Tyskland i 1988 og 1990, og på Det Kgl. Teater i Rich.Strauss opera “Ariadne på Naxos” i 1992. Netop Strauss- og Wagnerrollerne har hun sunget på operascener fra Teatro Colón over Savonlinna Summerfestival og Stockholm til Chatelet og Camps Elyseé i Paris, Wiener Staatsoper, Staatsoper Berlin, Firenze og Rom. Hun har udgivet flere prisbelønnede CD.
Elizabeth Meyer-Topsøe’s hjemmeside

Mandag d. 30. november 2020 kl. 20 i Fruerstuen i Vemmetofte kloster, Klostervej 3, 4640 Faxe. Koncert med den unge sopran Louise McClelland Jakobsen, akkompagneret af pianisten Bogdan Nicola.

Louise er bachelor studerende ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium, elev af Hanna Hjort. Nicola, der er rumænsk født, er Louises studiekammerat fra konservatoriet.

Sammen fremfører de et program med hovedvægten på danske sange og romancer.

Louise McClelland Jakobsen, sopran