Onsdag d. 24. juni 2020 kl. 19,30 i Kultunariet, Søndergade 12, 4690 Haslev: Grieg koncert med Ensemble Storstrøm.

Lige efter at Corona-krisen gradvist gradvist ophører, og lige inden sommerferien sætter ind, vil vi tilbyde jer en dejlig ekstra musikalsk oplevelse, når ENSEMBLE STORSTRØM giver koncert med en perlerække af den norske komponist Edvard Griegs Lyriske Stykker på programmet. Ensemblets pianist Jakob Westh har over en årrække arrangeret et antal af disse for ensemblet, der her bliver spillet sammen med stykker i originalversionen, med arrangøren selv ved Kultunariets nyanskaffede flygel. Det er stykker som ”Troldtog”, ”Gangar”, ”Hjemvé” og ”Bryllupsdag på Troldhaugen”, – 13 i alt.

Koncerten, der spilles uden pause, varer ca. 50 minutter, og bagefter byder vi på en forfriskning, inkluderet i billetprisen på kun 50 kr. Billetter her på nettet, ved indgangen fra kl.19, kontant eller på Mobile Pay.

Kom og vær med til genåbningen af Faxe Kunst-og Musikforenings koncertrække.

Ensemblet fortæller om Grieg her på ensemblets egen hjemmeside:
https://ensemblet.dk/programinformationer/komponister/grieg-edvard/Mandag d. 31. august 2020 kl. 19.30 i Riddersalen på Gisselfeld slot, Gisselfeldvej 5, 4690 Haslev. ARILD KVARTETTEN.

Igen kan vi byde på koncert i den smukke sal, der både arkitektonisk og akustisk danner den perfekte ramme om klassisk kammermusik. Vi skal sige velkommen til  tre medlemmer fra ARILD KVARTETTEN, alle medlemmer af DR symfoniorkestret: Johannes Søe Hansen, violin, Stine Hasbirk Brandt, bratsch og Ingemar Brantelid, cello. Før pausen spiller de Schuberts strygetrio i B-dur, samt Beethovens strygetrio opus 1 nr. 3. 

Efter pausen skal vi høre Mozarts vidunderlige klarinetkvintet med soloklarinettist i DR symfoniorkestret  Klaus Tönshoff som anfører. Her træder desuden Sarah McClelland fra samme orkester til som 2. violinist.   Det bliver en stjernestund med den bedste musik og de bedste musikere i den smukkeste koncertsal.

Arild Kvartetten

Søndag d. 20. september 2020 kl. 15 på Vindbyholtgaard, Vindbyholtvej 8, 4640 Faxe. MARIA MÅNSON: Klassisk musik og moderne film.

Der buldres og brages, pizzikeres og trompeteres i både adagio og allegro, mens billederne farer forbi på det store lærred. Sådan har det været i mere end 100 år, og det må aldrig stoppe!

Men hvorfor er den klassiske musik til stadighed så populær i den moderne film? Hvordan er den blevet brugt gennem filmhistorien? Og ville Wagner mon have været filmkomponist, hvis han havde levet i det 20. århundrede? Filmjournalist Maria Månson inviterer til en eftermiddag i den symfoniske filmmusiks tegn.

Filmjournalist Maria Månson, Danmarks Radio —- (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Søndag d. 27. september 2020 kl. 15 i Sofiendalskolens festsal, Sofiendalsvej 42, 4690 Haslev – Jubilæumskoncert

JUBILÆUMSKONCERT i anledning af Haslevs 150 års jubilæum som stationsby .
Medvirkende: Midtsjællands kammerorkester, Sct. Catarina kantori, Store Heddinge, Pro Cantu koret, Ringsted, tidligere medlemmer af Midtsjællands kammerkor og Haslev Gymnasiums kor, samt solister .

Dirigenter : Anders Grunth og Hans Krarup. Desuden elever fra Faxe Musikskole under ledelse af Svend Pedersen.

Musik af Mozart, Weyse, Hartmann, Gade og G.Verdi

Billetter á 50 kr. (unge u.18 år gratis)

Koncerten støttes også af Faxe kommune.

Onsdag d. 30. september 2020 kl. 20 i Fruerstuen i Vemmetofte kloster, Klostervej 3, 4640 Faxe. Koncert med TRIO VIVO, Tue Lautrup, violin, Johan Krarup, violoncel, og Emil Gryesten, flygel.

N.B. : UDSAT FRA OPRINDELIGT DEN 13. MAJ.
ALLEREDE KØBTE BILLETTER REFUNDERES, OG MAN VIL SKULLE GENKØBE BILLETTER.

Trio Vivo udgøres af tre fuldblods musikere, der har slået deres navne fast som fornemme repræsentanter for klassisk musikudøvelse.

Tue Lautrup er violinist i Aarhus Symfoniorkester, Johan Krarup er cellist i DR SymfoniOrkestret, og ved siden af sin omfattende koncertvirksomhed underviser Emil Gryesten i klaver og kammermusik ved Aalborg Kulturskole og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I Vemmetofte spiller de Beethoven og Schumann.

Før pausen: Robert Schumanns trio opus 63 i d mol for violin, cello og flygel.

Efter pausen: Ludwig van Beethovens trio i B-dur opus 95 . (”Ærkehertugtrioen”)

Onsdag d. 7. oktober 2020 kl. 20 i Fruerstuen, Vemmetofte kloster, Klostervej 3, 4640 Faxe. Klaveraften med KATRINE GISLINGE.

N.B.: UDSAT FRA OPRINDELIGT DEN 6. APRIL.
ALLEREDE KØBTE BILLETTER REFUNDERES, OG MAN VIL SKULLE GENKØBE BILLETTER.

Det er kun 3 år siden Katrine sidst gav koncert i vores forening. Men vi kan vist roligt sige, at det er mindst 2 år for længe.

Katrine Gislinge er en af de mest efterspurgte pianister, både hertillands og i udlandet. Samtidig kan vi fejre Beethoven-året, og det har Katrine lovet ved bl.a. at spille hans vidunderlige sonate opus 57 i f-mol: ”Apassionata”.

Katrine Gislinge, pianist
Køb billet
Vejledning – klik