Øland og Roland – Mandag d. 13. marts kl. 20 i Vemmetofte kloster

Koncert med violinisten FREDERIK ØLAND og pianisten TROELS ROLAND.

Frederik Øland er violinist i Den Danske Strygekvartet, men har også gjort karriere som soloviolinist.

Troels Roland debuterede som akkompagnatør allerede i 2015, og har siden været tilknyttet konservatoriet i København som akkompagnatør.

Aftenens program består af Beethovens sonate for violin og klaver opus 24, den såkaldte „Forårssonate“ og Felix Mendelssohns sonate for violin og klaver i F-dur. Efter pausen skal vi høre Johs. Brahms’ sonate i d-mol opus 108.

Forårsfestival med Ensemble Storstrøm – 21-26. marts 2023

Ensemblets forårsfestival dykker musikalsk ned i naturens elementer.
Køb billletter direkte hos ensemblet her.

VAND-ILD-JORD-LUFT sættes i musik og fortolkes af Josefine Klougarts tekster. Med fantastiske solister, Michala Petri på blokfløjte, mezzosopran Anne-Sofie Søby Jensen og forfatter Josefine Klougart byder festivalen på en kunstnerisk fordybelse i et aktuelt tema.

Nye værker af Pernille Sejlund, Li Ying Wu og Ole Buck, der kredser om naturens elementer er bestilt af ensemblet.

Koncerterne finder sted på flere forskellige spændende scener i Faxe Kommune.

Hold øje med pop-up koncerter før festivalen starter. Under festivalen har ensemblet allieret sig med Faxe Kirkes Børnekor, biblioteket, Geomuseet, Haslev kirkes Ungdomskor, Kulturhistorisk Museum og Midtsjællands Gymnasium m.fl.

Hold øje på https://www.ensemblet.dk/festivaler/naeste-festival/

Madama Butterfly fra Bregenz Festival 2022 – 2:30 ex. pause. 3. april 2023 kl. 19

Forbered dig på en overdådig visuel oplevelse! Den japanske geisha Cio-Cio-San, kaldet Butterfly, svælger i lykke, da den amerikanske søløjtnant Pinkerton gifter sig med hende.
Køb billetter hos Biografen Kanten her


Celine Byrne som Butterfly – Foto: Karl Forster

Det er et sammenstød mellem verdener og værdier, for mens Pinkerton føler sig fri trods ægteskabet indgået med Butterfly og tilbage i Amerika gifter sig med Kate, en amerikansk kvinde, venter Butterfly, der er fuld af kærlighed, håb og længsel, på hans tilbagevenden i tre lange år – sammen med deres barn. Da Pinkerton pludselig vender tilbage med sin amerikanske kone, træffer Cio-Cio-San en uundgåelig beslutning.

Giacomo Puccinis Madama Butterfly, en af de mest spillede operaer i dag, kommer til den overmåde smukke Søscene/Bregenz for første gang med dirigenten Enrique Mazzola og instruktøren Andreas Homoki. De subtile landskabsmalerier bringer japansk atmosfære til Bodensøen. Med: Celine Byrne som Butterfly, Edgaras Montvidas som Pinkerton, Claudia Huckle som Suzuki og Yngve Søberg som Sharless. Overrumplende!

Petersen og Duus – Lørdag d. 15. april kl. 15 i Kultunariets sal i Haslev

Koncert med ANN PETERSEN og SIMON DUUS, akkompagneret af IDA NYSTAD og MAGNUS WENZEL MOST.

Mød to af Danmarks største sangere, begge med hovedsæde i Det kgl. Teater, akkompagneret af vore to faste pianister i et program, der spænder fra sange af Richard Strauss og Jean Sibelius til arier og duetter fra Det kgl. Teaters løbende repertoire.

I den foregående sæson sang Ann Petersen Sieglinde i Wagners „Valkyrien“, og i indeværende sæson skal Simon Duus synge tyrefægteren Escamillo i operaen „Carmen“ og Guglielmo i Mozarts „Cosi fan tutte“. Begge sangere har talrige engagementer ved de store udenlandske operascener.

Carl Nielsen Kvintetten – Mandag d. 4. september kl. 19.30 i Haslev kirke

CARL NIELSEN-KVINTETTEN: Kenny Staskus Larsen, fløjte, Carl Julius Hansen, obo, August Finkas, klarinet, Christian Vinther, horn, Johannes Herjö, fagot.

Selvfølgelig spiller de Carl Nielsens berømte blæserkvintet, men også mange andre spændende værker.

I kvintettens kalender for 2023 står der, foruden koncerten i Haslev, foreløbig koncerter i Sverige og Danmark.

Tjajkovskij’s Svanesøen, Biografen Kanten, søndag den 30/4 kl. 16

Svanesøen er Pjotr Tjajkovskij’s historie om den unge, søgende prins Siegfried, der forelsker sig i den yndige hvide svaneprinsesse Odette, men også lader sig lokke af hendes sorte modsætning Odile. Den ene er renhed og poesi, den anden er forførelse og fordærv.

Hermed den ikoniske opførelse af Svanesøen fra Wiener Staatsoper, med Rudolf Nureyev og Margot Fonteyn i en ny og digitalt forbedret udgave. Det er en af det 20’ende århundredes fornemste udgaver af Svanesøen. Det er det helt store passionsdrama om kampen mellem lysets og mørkets kræfter, mellem det gode og det onde, kærlighed og had. Denne opførelse fra Wiener Staatsoper 1966 er gået over i ballettens historie.

Køb billetter hos Biografen Kanten

Brantelid, Kruse og Most – Mandag d. 18. september kl. 20 i Vemmetofte kloster

Koncert med ANDREAS BRANTELID, cello, JOHN KRUSE, klarinet, og MAGNUS WENZEL MOST, flygel.

En guldrandet koncert i den smukke Fruerstue i Vemmetofte kloster med vores internationalt berømte cellist Andreas Brantelid, soloklarinettist i Det kgl. Kapel John Kruse, og den ene af vores egne to „hus-pianister“af samme format: Magnus Wenzel Most.

Foto: Ida Wang

De tre musikere forener sig i udførelsen af Johannes Brahms’ vidunderlige klarinettrio opus 114 i a mol. Desuden skal vi høre værker af Max Bruch o.a.

Skynd dig at sikre dig billetter. Vi sælger kun 60 pladser!

Violinens lys og mørke med Ensemble Storstrøm – Mandag d. 30. oktober kl. 19.30 i Faxe Kirke

Oplev den romantiske violinsolist i de poetiske værker af Chausson og Ravel, når ensemblets violinist Stéphane Tran Ngoc folder sig ud.

Koncerten begynder i det wienerklassiske hjørne, hvor vi skal høre den sjældne baritonviolin i en Haydn trio. Også Kodálys dramatiske duo for cello og violin præsenteres og står for den mere mørke del af violinens spektrum.

Duo Edda og Ida Nystad – Onsdag d. 22. november kl. 20 i Vemmetofte kloster

DUO EDDA er et nordisk ensemble med den danske violinist Vera Panitch og den islandske cellist Steiney Sigurdardottir. Begge musikerne har ledende stillinger i Islands Symfoniorkester i Reykjavik.

DUO EDDA havde stor succes i august 2021, da de gav koncert i Løvehavehus v. Sorø. Her spillede duoen ungarsk musik af Bartók, Martinú og Zoltán Kodaly. Det vil de nok gøre igen i Vemmetofte.

Koncertens hovedværk efter pausen er bøhmisk, romantisk musik: B. Smetana’s skønne klavertrio i g mol opus 15. Her træder Ida Nystad til som pianist.