Søndag d. 13. januar kl. 19:30 i Kultunariets festsal, Søndergade 12, 4690 Haslev – NYTÅRSKONCERT med LYNGBY-TAARBÆK symfoniorkester, dirigent Per-Otto Johansson. Solist: Kgl. operasanger Rasmus Ruge.

Det glimrende amatørsymfoniorkester med 65 musikere, som havde stor succes med deres koncert i Kultunariet i oktober 2018, kommer igen til Haslev, nu med et festligt nytårskoncertprogram med populær klassisk musik af bl.a. Tjajkovskij, Smetana (Moldau!), Carl Nielsen, Bernstein og Johann Strauss d.æ. Konferencier: Hans Krarup.

(Foto: Peder Krabbe)

(Koncerten har været afholdt)

Onsdag d. 30. januar kl. 20 i Vemmetofte Kloster, Klostervej 3, 4640 Faxe – Klaveraften i Fruerstuen med danske pianisters „grand old man“ MOGENS DALSGAARD

Mogens Dalsgaard spiller fra sit store repertoire af klaverperler. Han tilhører eliten af danske pianister, og er stadig en af de flittigste pianister herhjemme og i udlandet.

Ikke mindst de koncerter, hvor Mogens Dalsgaard på en oplysende og ofte underfundig og humoristisk måde fortæller om den musik han spiller, har været medvirkende til hans store popularitet.

(Koncerten har været afholdt)

Onsdag d. 6. marts kl. 19:30 i Gisselfeld Kloster, Gisselfeldvej 5, 4690 Haslev – Koncert med CoCo

Det er med glæde og stolthed, at vi for første gang kan byde på koncert i Riddersalen i Gisselfeld Kloster.

Selvfølgelig skal musikken ved sådan en lejlighed være det bedste af det bedste. Derfor har vi inviteret otte strygere fra det verdensberømte ensemble CoCo (Concerto Copenhagen) til at spille to af romantikkens koryfæer, Felix Mendelssohns og Niels W. Gades oktetter for otte strygere: Fire violiner, to bratscher og to celloer. Koncertmester på 1. violin er den legendariske Peter Hanson, der er en af Europas betydeligste musikere inden for 1800-tallets repertoire på originalinstrumenter.

I pausen bydes der på en forfriskning.

Forhøjede billetpriser: 150 kr. for medlemmer, 200 kr. for ikke medlemmer.

CoCo modtager støtte af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

(Koncerten har været afholdt)

Gisselfeld ved aften

Indgangen til Gisselfeld Kloster var fakkeloplyst og afstemte forventningerne til aftenens musikoplevelse

Hans Krarup introducerer CoCo

Formand Hans Krarup introducerer CoCo til koncert i Gisselfelds Klosters Riddersal

Peder Oxe

Peder Oxe våger over det slot, han som bygherre opførte i 1575

CoCo program

CoCo – program for koncert på Gisselfeld Kloster den 6/3 2019

Mandag d. 1. april kl. 20 i Fruerstuen i Vemmetofte Kloster, Klostervej 3, 4640 Faxe – Koncert med den russiske BRAHMS TRIO

Brahms Trio udgøres af Nikolaj Satjenko (violin), Kirill Rodin(cello), Natalia Rubinstein (klaver).

Om Brahmstrioen udtalte den verdensberømte dirigent Rudolf Barshai: „Brahmstrioens spil udmærker sig ved finhed og udtryksfuldhed i selv den mindste detalje og ved sin klare helhedsopfattelse og musikernes magtfulde, personlige energi“.

Programmet er omhyggeligt tilrettelagt og tilpasset Fruerstuens dimensioner og akustik, Joseph Haydns klavertrio i g-mol. Anton Rubinsteins klavertrio i g-mol. Pavel Pabst’s klavertrio i a-mol („til minde om Anton Rubinstein“).

(Koncerten har været afholdt)

Det forrygende program for Brahms Trio – og en uforglemmelig forårsaften på Vemmetofte

Hans Krarup vender bladet for Natalia Rubinstein

Onsdag d. 4. september kl. 20 i Fruerstuen i Vemmetofte Kloster, Klostervej 3, 4640 Faxe – Koncert med violinisten MICHALA HØJ og pianisten Vagn Sørensen

Michala Høj har gjort lynkarriere i de senere år og betager alle med sit sikre og
professionelle spil, der er præget af både følsomhed, sarthed og stærkt temperament.

Michala Høj er elev af en række verdensberømte violinister, og hendes repertoire, som hun stadig udvider, er stort og afvekslende. Med sin faste pianist Vagn Sørensen, og på en af verdens fineste violiner, den 300 år gamle Matteo Goffriller violin, har hun indspillet den kendte
CD „Passion“.

I Vemmetofte spiller Michala Høj musik af bla. Schubert og Tjajkovsky, samt populære evergreens.

 

Søndag d. 22. september 2019 kl. 15-16.30 på Vindbyholtgård, Vindbyholtvej 8, 4640 Faxe – Foredrag om klassisk musik med Katrine Ring, professionel DJ og studievært på P2

Nyt samarbejde mellem
Faxe Kunst- og Musikforening og
Forfatteren Leif Hasles Fond/Vindbyholtgård

I første arrangement vil Katrine Ring fortælle om klassisk musik med udgangspunkt i de tendenser, som hun oplever med udsendelsen Natsværmeren på P2 og i sit arbejde som DJ med klassisk musik. Om den udvikling der sker inden for den klassiske musik i disse år og de nye tilgange til klassisk musik, som f.eks. filmmediet har fremelsket. Om det neoklassiske, der maner til minimalisme og fordybelse. Om jazzfolk, der nærmer sig det klassiske udtryk og om det klassiske, der bliver inviteret indenfor til ambient- og stillemusikaftener. Katrine Ring vil spille klassisk musik fra sin DJ-pult før foredraget og undervejs. Efter foredraget vil der være mulighed for at stille spørgsmål til Katrine Ring.

Ved arrangementet serveres der kaffe/te og kage (inkluderet i billetprisen)

Om Katrine Ring

Katrine Ring er professionel DJ og spiller overalt i Danmark og i udlandet inden for genrer som bl.a. jazz, soul, house, lounge og elektronika.

Katrine Ring
Katrine Ring ved mixepulten (foto: Nina Peitersen)

Katrine Ring har som en af de få i verden specialiseret sig i at spille klassisk musik som DJ. Hun er studievært på det klassiske DJ-program Natsværmeren på DR P2, og holder desuden foredrag om gadekunst og om DJ-kultur.

 

Mandag d. 7. oktober kl. 20 i Fruerstuen i Vemmetofte Kloster, Klostervej 3, 4640 Faxe – Henrik Engelbrecht fortæller om H.C. Andersen og operaen

Som bekendt var H.C. Andersen altid glad for at blive inviteret ud . Især til de danske herregårde, hvor han kunne læse sine eventyr op for det fornemme publikum , og sidde med til bords, når middagen blev serveret. Bregentved og Gisselfeld besøgte han jævnligt. Men helt til Vemmetofte nåede han nok aldrig.

Men hvad han forsømte i levende live , kan han opleve post mortem når operaeksperten Henrik Engelbrecht tager ham under armen og levendegør ham i Fruerstuen i Vemmetofte kloster mandag d. 7. oktober kl.20. De to herrer kender hinanden så godt. Og deres fælles interesse er og bliver OPERA. Henrik har netop udgivet bogen: ”Hjertet brast i toner”. Den går som varmt brød over det ganske land. (læs mere her)

H.C. Andersen går i operaen over det meste af Europa. Han oplever 1800–tallets megastjerner som Maria Malibran, Giulia Grisi og Jenny Lind, de splinternye operaer af Verdi og Wagner, og han skriver hjem om den vilde oplevelse af at sidde i de enorme operahuse i Napoli, Wien og Paris. Tag med H.C. Andersen i operaen. Vær med helt fra begyndelsen, da han selv som teenager drømmer om en stor sangerkarriere og synger i koret på Det Kongelige Teater – og oplev ham få kastet mange af de operatekster, han forsøger sig med, da han bliver fyret som sanger, direkte i hovedet igen af Det Kongelige Teaters direktion. Operaeksperten Henrik Engelbrecht er guide på en levende og underholdende tur tilbage til Danmarks og Europas operaverden af i går ved hjælp af Andersens egne dagbøger, rejsebreve og operatekster.

Søndag d. 27. oktober kl. 15 i Kultunariet, Søndergade 12, 4690 Haslev – Elever fra Det Kongelige Operaakademi

I den smukke, nyrenoverede sal, tidligere Haslev Seminariums festsal, skal vi møde en gruppe elever fra DET KONGELIGE OPERAAKADEMI, der med en af deres faste pianister ved flyglet synger og spiller en række scener fra berømte operaer, som de har arbejdet med.

Måske møder vi eleverne igen om nogle år, herhjemme eller i udlandet … som stjerner på de store operascener.

Der bydes på en forfriskning i pausen, inkluderet i billetprisen.

 

Mandag d. 25. november kl. 19:30 i Haslev kirke, Kirkepladsen 8 B, 4690 Haslev – Koncert med ENSEMBLE STORSTRØM

Ensemble Storstrøm præsenterer OKSEN, KAMMERET, KØKKENET og TOGET. De tre af værkerne stammer fra „De brølende Tyvere“, hvor kunsten og musikken, ligesom den omgivende verden, var under voldsom forandring og alt kunne og skulle forsøges: Darius Milhaud’s „Le boeuf sur le tois“, Martinûs „La revue de cuisine“ og Honneger’s „Pacific 2.3.1.“ Desuden Ole Bucks lyse og elegante kammersymfoni „Flowers in the Sky“.

Til dette program er ensemblet udvidet med en trompet, i alt ni musikere.