Nyårskoncert i Kultunariet, 15. januar 2023 kl. 15

Italienske opera-arier med Ensemble Storstrøm, Yana Klein og Petter Moen

Årets skal skydes i gang med store følelser fra “Romeo og Julie” til Puccini!

Ensemble Storstrøm har inviteret to funklende sangere, stjernesopranen Yana Kleyn og den unge norske tenor Petter Moen med på en nytårsfejring, der bobler i italienske opera-arier.

Lad propperne springe og godt nytår!

Petri og Hannibal – Mandag d. 6. februar kl. 20 i Vemmetofte kloster

En aften i Fruerstuen i Vemmetofte kloster med MICHALA PETRI OG LARS HANNIBAL på blokfløjter og guitar.

Mere kan man da næsten ikke forlange! I 30 år har parret været en fast del af det Internationale og danske musikliv. De har spillet over 2000 koncerter i hele verden, lige fra New Yorks Lincoln Center via Suntary Hall i Tokyo til Londons South Bank.

Det er ikke første gang Petri og Hannibal spiller i Faxe Kunst- og Musikforening, og hver gang bliver der udsolgt på rekordtid. Et af deres særkender har altid været kombinationen af højeste musikalske niveau kombineret med en ligefrem og uhøjtidelig koncertform. Glæd jer til denne aften!

Øland og Roland – Mandag d. 13. marts kl. 20 i Vemmetofte kloster

Koncert med violinisten FREDERIK ØLAND og pianisten TROELS ROLAND.

Frederik Øland er violinist i Den Danske Strygekvartet, men har også gjort karriere som soloviolinist.

Troels Roland debuterede som akkompagnatør allerede i 2015, og har siden været tilknyttet konservatoriet i København som akkompagnatør.

Aftenens program består af Beethovens sonate for violin og klaver opus 24, den såkaldte „Forårssonate“ og Felix Mendelssohns sonate for violin og klaver i F-dur. Efter pausen skal vi høre Johs. Brahms’ sonate i d-mol opus 108.

Forårsfestival med Ensemble Storstrøm – 21-26. marts 2023

Ensemblets forårsfestival dykker musikalsk ned i naturens elementer.

VAND-ILD-JORD-LUFT sættes i musik og fortolkes af Josefine Klougarts tekster. Med fantastiske solister, Michala Petri på blokfløjte, mezzosopran Anne-Sofie Søby Jensen og forfatter Josefine Klougart byder festivalen på en kunstnerisk fordybelse i et aktuelt tema.

Nye værker af Pernille Sejlund, Li Ying Wu og Ole Buck, der kredser om naturens elementer er bestilt af ensemblet.

Koncerterne finder sted på flere forskellige spændende scener i Faxe Kommune.

Hold øje med pop-up koncerter før festivalen starter. Under festivalen har ensemblet allieret sig med Faxe Kirkes Børnekor, biblioteket, Geomuseet, Haslev kirkes Ungdomskor, Kulturhistorisk Museum og Midtsjællands Gymnasium m.fl.

Hold øje på https://www.ensemblet.dk/festivaler/naeste-festival/

Petersen og Duus – Lørdag d. 15. april kl. 15 i Kultunariets sal i Haslev

Koncert med ANN PETERSEN og SIMON DUUS, akkompagneret af IDA NYSTAD og MAGNUS WENZEL MOST.

Mød to af Danmarks største sangere, begge med hovedsæde i Det kgl. Teater, akkompagneret af vore to faste pianister i et program, der spænder fra sange af Richard Strauss og Jean Sibelius til arier og duetter fra Det kgl. Teaters løbende repertoire.

I den foregående sæson sang Ann Petersen Sieglinde i Wagners „Valkyrien“, og i indeværende sæson skal Simon Duus synge tyrefægteren Escamillo i operaen „Carmen“ og Guglielmo i Mozarts „Cosi fan tutte“. Begge sangere har talrige engagementer ved de store udenlandske operascener.

Carl Nielsen Kvintetten – Mandag d. 4. september kl. 19.30 i Haslev kirke

CARL NIELSEN-KVINTETTEN: Kenny Staskus Larsen, fløjte, Carl Julius Hansen, obo, August Finkas, klarinet, Christian Vinther, horn, Johannes Herjö, fagot.

Selvfølgelig spiller de Carl Nielsens berømte blæserkvintet, men også mange andre spændende værker.

I kvintettens kalender for 2023 står der, foruden koncerten i Haslev, foreløbig koncerter i Sverige og Danmark.

Brantelid, Kruse og Most – Mandag d. 18. september kl. 20 i Vemmetofte kloster

Koncert med ANDREAS BRANTELID, cello, JOHN KRUSE, klarinet, og MAGNUS WENZEL MOST, flygel.

En guldrandet koncert i den smukke Fruerstue i Vemmetofte kloster med vores internationalt berømte cellist Andreas Brantelid, soloklarinettist i Det kgl. Kapel John Kruse, og den ene af vores egne to „hus-pianister“af samme format: Magnus Wenzel Most.

Foto: Ida Wang

De tre musikere forener sig i udførelsen af Johannes Brahms’ vidunderlige klarinettrio opus 114 i a mol. Desuden skal vi høre værker af Max Bruch o.a.

Skynd dig at sikre dig billetter. Vi sælger kun 60 pladser!

Violinens lys og mørke med Ensemble Storstrøm – Mandag d. 30. oktober kl. 19.30 i Faxe Kirke

Oplev den romantiske violinsolist i de poetiske værker af Chausson og Ravel, når ensemblets violinist Stéphane Tran Ngoc folder sig ud.

Koncerten begynder i det wienerklassiske hjørne, hvor vi skal høre den sjældne baritonviolin i en Haydn trio. Også Kodálys dramatiske duo for cello og violin præsenteres og står for den mere mørke del af violinens spektrum.

Duo Edda og Ida Nystad – Onsdag d. 22. november kl. 20 i Vemmetofte kloster

DUO EDDA er et nordisk ensemble med den danske violinist Vera Panitch og den islandske cellist Steiney Sigurdardottir. Begge musikerne har ledende stillinger i Islands Symfoniorkester i Reykjavik.

DUO EDDA havde stor succes i august 2021, da de gav koncert i Løvehavehus v. Sorø. Her spillede duoen ungarsk musik af Bartók, Martinú og Zoltán Kodaly. Det vil de nok gøre igen i Vemmetofte.

Koncertens hovedværk efter pausen er bøhmisk, romantisk musik: B. Smetana’s skønne klavertrio i g mol opus 15. Her træder Ida Nystad til som pianist.